17:00

Sköllersta IF 2

Referat: Frövi IK 2 - Sköllersta IF 2

Vinst i avslagen match
FIK vinner matchen i reservlagsserien med klara 5-0 när Sköllersta IF gästade Fröjevi.
Två föreningar med helt olika strategier inför matchen där FIK satsade på en ung trupp där majoriteten av spelarna var ungdoms- och juniorspelare. Sköllersta satsade på en trupp med mestadels seniorspelare och kom till spel med endast 12 spelare vilket straffade sig då en spelare fick kliva av för ischias och en spelare fick lämna Fröjevi då hans gravida fru, som fanns på Fröjevi, signalerade att vattnet har gått och då är det bara att avbryta spelandet och sätta sig i bilen till BB. Sköllerstas tunna trupp medförde att de önskade att korta andra halvlek med 15 min så andra halvlek spelades endast i 30 min.

Målen
# I minut 7 gör ungdomsspelaren Ahmed 1-0 efter efter fin framspelning, från högerkanten av Hamodi.
# I minut 33 är det Ahmeds tur att göra ett högerinlägg som Hamodi bredsidar in 2-0.
# I andra halvleks första minut gör 15-åriga Elias 3-0 efter att ha fångat upp bollen inne i boxen, gått förbi en motståndare och sedan sa det pang med vänsterbössan.
# 4-0 gör Jesper på nick efter en fin hörna av unga Abdi. (spelminut 71)
# Jesper blir tvåmålsskytt när han rundar mv i spelminut 74 och placerar in bollen i öppet mål.

Ingen större värdemätare för Frövi men kul att se de unga grabbarna ta för sig i seniorfotbollen.

Det vimlar av talanger i Frövi och denna gång fick Fabian (14), Elias (15), Abdi (17), Ahmed (16) och Sohaib (16) chansen från vårt U15-17 lag och alla killar får högt betyg för sina prestationer under matchen.